Hoe wij te werk gaan

Primosite is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk internettoepassingen. Uw website wordt op maat gemaakt met úw identiteit, vormgeving en uitstraling en de functionaliteit die u nodig heeft.

We beschikken over een rijk gevulde bibliotheek van modulen waar we gebruik van maken bij de bouw van uw website. Of het nu gaat om een vacaturebank, een productencatalogus of een geautomatiseerde e-mail nieuwsbrief, de functionaliteit hebben we al in huis. De modules zijn zo opgezet dat we deze altijd kunnen toesnijden op uw specifieke wensen en eisen. Door deze werkwijze zijn we in staat snel en binnen budget uw internet applicatie te bouwen.
Kenmerkend voor internetsites en applicaties van Primosite is de combinatie van flexibiliteit, gebruiksgemak en de wijze waarop het systeem de huisstijl bewaakt. Dat maakt Primosite bij uitstek geschikt voor die situaties waarbij ‘computer-leken’ een website moeten onderhouden, zonder zich te hoeven bekommeren om de techniek. Overigens, ook de echte specialisten kunnen hun hart ophalen met de uitgebreide mogelijkheden.

Een andere belangrijke eigenschap van een Primosite is de scheiding van functionaliteit en vormgeving. Hierdoor is Primosite in staat nieuwe en/of gewijzigde standaard en maatwerk-functionaliteit te integreren in de bestaande Primosites, ook als deze al operationeel zijn. Dat betekent dat organisaties met een Primosite nu en in de toekomst kunnen blijven ontwikkelen. Zowel vormgeving als functionaliteit kunnen later altijd worden aangepast, zonder dat de sites hiervoor compleet herbouwd moeten worden.

Vooraf

Voordat we voor u het bouwtraject ingaan, willen we veel van u weten. En u waarschijnlijk van ons. Bijvoorbeeld hoe lang het gaat duren en wat het gaat kosten.

We zijn vooral geïnteresseerd in wat de website u moet brengen. Vaak is dat een combinatie van marketingdoelstellingen en kostenbesparing. Samen onderzoeken we welke functionaliteit uw internet toepassing moet hebben om die doelstellingen te realiseren.

We streven ernaar, gefaseerd, uw website onderdeel te laten zijn van uw organisatie en bedrijfsvoering. Zo kijken we of het zinvol is een koppeling te maken met uw eigen systemen. Heeft u bijvoorbeeld een intern voorraadadministratie waarmee u uw productassortiment bijhoudt, dan kan het zeer interessant zijn hiermee een koppeling te maken zodat u deze niet apart hoeft in te voeren op uw website. En voor dienstverlenende bedrijven kan het bijvoorbeeld interessant zijn voor opdrachtgevers een afgeschermde omgeving te creëren waarmee zij de voortgang van projecten kunnen monitoren.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele mogelijkheden die uw website méér laten zijn dan enkel een brochure op internet.

Wanneer we gezamenlijk het eindresultaat hebben vastgesteld, kunnen we in 9 van de 10 gevallen vooraf een vaste prijs afgeven. U weet vooraf precies waar u aan toe bent.

Grafisch ontwerp

In sommige gevallen krijgt Primosite de vormgeving aangeleverd. Bijvoorbeeld omdat die al door een vormgevingsbureau is gemaakt, of omdat de vormgeving van een reeds bestaande website moet worden overgenomen. In dat geval kunnen wij direct met de bouw van de website beginnen.

In andere gevallen wordt het grafisch ontwerp door Primosite gedaan. We beginnen in dat geval met een schematische voorstelling, om af te stemmen of we alles uit de intake goed hebben begrepen. Vervolgens krijgt u één of meer ontwerpen voorgelegd en heeft u ruimschoots de mogelijkheid daarop te reageren. Pas als u daarover tevreden bent gaan we met het programmeren aan de slag. De ervaring leert overigens, dat ook tijdens de bouw nieuwe inzichten ontstaan over vormgeving, navigatiestructuur en inhoud. Die nemen we zoveel mogelijk mee. Temeer omdat de consequenties van bepaalde keuzes vaak pas echt duidelijk worden als de website volledig van inhoud (content) wordt voorzien.

Ook deze fase is een gezamenlijk proces van u, als opdrachtgever, en Primosite. En we zijn pas tevreden als u dat bent.

Bouw

Gedurende de bouwfase verdwijnen we deels, voor even, uit uw gezichtsveld. De programmeurs gaan aan de slag om de benodigde modulen te bouwen, conform het ontwerp en de functionele specificaties.

Afhankelijk van de complexiteit van uw applicatie duurt het één tot enkele weken voordat we u een eerste versie presenteren. In de tussentijd werkt u aan de teksten en eventueel foto's die tezamen de content van uw website vormen.

Is één van uw doelstellingen een goede vindbaarheid in zoekmachines, dan is het nodig in deze fase voorbereidingen te treffen voor de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van de teksten. Wij kunnen u daarin adviseren en desgewenst kunnen wij het redigeren van de teksten deels of geheel voor u doen. De technische noodzakelijkheden, zoals het inbouwen van de zogenoemde meta-gegevens, verzorgen we sowieso voor u.

Live

Voordat de nieuwe website of -applicatie live wordt gezet, brengen we, samen met u, uw organisatie hiervoor in stelling. Dat betekent dat we de contentmanager(s) en webmaster(s) instrueren, zodat zij het beheer zelfstandig kunnen uitvoeren.

We adviseren hoe u e.e.a. kunt organiseren en we ondersteunen met raad en daad. Daarvoor staat tevens onze telefonische helpdesk ter beschikking.

Op uw teken zetten we uw website live en zorgen dat deze continu beschikbaar is.

In principe maken we geen handleidingen. Een goede handleiding is duur en de ervaring leert dat die slecht of zelfs in het geheel niet worden geraadpleegd. Het uitgangspunt is dat alles zoveel mogelijk zelfverklarend is. En mocht ondersteuning tóch nodig zijn, dan kan altijd een beroep worden gedaan op de telefonische helpdesk. We kunnen altijd op afstand meekijken en meedoen en we gidsen uw medewerkers door de benodigde stappen.